Μπαρνιέ: Παραμένει στόχος μας το Brexit με συμφωνία

Μπαρνιέ: Παραμένει στόχος μας το Brexit με συμφωνία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:02 Δημιουργία 09/04/19, 13:01

Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συμφωνία παραμένει ο στόχος μας, τόνισε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μισέλ Μπαρνιέ σημείωσε ότι η ομαλή έξοδος δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες για συνομιλίες όσον αφορά τη νέα συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία.

«Η ΕΕ δίνει την ευκαιρία στην Τερέζα Μέι να δείξει τον δρόμο προς τα εμπρός στη Σύνοδο Κορυφής την Τετάρτη. Ολοι έχουμε ελπίδες ότι οι συζητήσεις των κομμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ολοκληρωθούν με θετικό αποτέλεσμα. Η ΕΕ είναι έτοιμη να βελτιώσει και να τροποποιήσει τη διακήρυξη για τους μελλοντικούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες ώρες ή μέρες», υπογράμμισε ο Μπαρνιέ.

«Ελπίζουμε ότι οι συνομιλίες των βρετανικών κομμάτων θα φέρουν μία νέα πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων για τη συμφωνία του Brexit. Η παράταση της διαδικασίας εξόδου πρέπει να εξυπηρετεί έναν στόχο και η διάρκεια της καθυστέρησης πρέπει να είναι σε ευθυγράμμιση με τον στόχο», πρόσθεσε.

«Η έξοδος χωρίς συμφωνία δεν θα είναι ποτέ μία απόφαση που θα πάρει η ΕΕ, δουλεύουμε προς μία συμφωνία. Εάν θέλουν να ανακαλέσουν το Άρθρο 50, μπορούν. Εάν θέλουν να αποφύγουν ένα άτακτο Brexit, πρέπει να ψηφίσουν τη Συμφωνία Αποχώρησης», δήλωσε ο Μπαρνιέ.

Ερωτηθείς για δημοσιεύματα που θέλουν την Ανγκελα Μέρκελ ίσως να δέχεται χρονικό περιορισμό πέντε ετών για το ιρλανδικό backstop, σημείωσε ότι «δεν έχει πληροφόρηση για αυτό το θέμα».

Αν σου άρεσε κάνε