Τα «έσπασαν» μεταξύ τους και τώρα μιλούν δι' αντιπροσώπων

Τα «έσπασαν» μεταξύ τους και τώρα μιλούν δι' αντιπροσώπων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:33 Δημιουργία 09/04/19, 16:18

Το χάσμα των μεταξύ τους θέσεων προσπαθούν να γεφυρώσουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στη Βρετανία, ενόψει της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το Brexit. Για το σκοπό αυτό, Τόρις και Εργατικοί, μετά το ναυάγιο συνομιλιών των αρχηγών, επιστράτευσαν τους «γκουρού» των Οικονομικών που κάθε παράταξη διαθέτει ελπίζοντας (επί ματαίω;) σε άρση του αδιεξόδου.

Με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ και τον σκιώδη υπουργό Οικονομικών Τζον Μακντόνελ συνεχίζονται οι συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο κόμμα των Εργατικών, για την αναζήτηση μίας κοινά αποδεκτής λύσης στο αδιέξοδο του Brexit, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Από την πλευρά της κυβέρνησης θα συμμετέχουν επίσης στην ομάδα των συνομιλιών ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και ο υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας Τζούλιαν Σμιθ.

Πριν από τη συνάντηση, ο Τζον Μακντόνελ σε δηλώσεις του στο Ουεστμίνστερ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει διαφοροποιήσει τη θέση της σε ό,τι αφορά το αίτημα των Εργατικών για τελωνειακή ένωση, «ούτε καν τη γλωσσική της διατύπωση», ενώ για το περιεχόμενο των σημερινών συνομιλιών είπε ότι θα περιμένει να δει τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ συγκάλεσε για αύριο Τετάρτη στις Βρυξέλλες συνάντηση των χωρών της ΕΕ που θα «επηρεασθούν πιο άμεσα» από μια έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία διαζυγίου, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπός του.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι μεταξύ των προσκεκλημένων σ' αυτή τη "συνάντηση συντονισμού" που θα διεξαχθεί πριν από την έκτακτη σύνοδο της ΕΕ για το Brexit. Ο ακριβής αριθμός αυτών που θα συμμετάσχουν δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί.

Αν σου άρεσε κάνε