Brexit: Οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν για παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου

Brexit: Οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν για παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:54 Δημιουργία 09/04/19, 19:33

Ως βήμα υπεράσπισης στις προσπάθειες της Τερέζα Μέι για να βρει μια συμβιβαστική λύση έρχεται η σημερινή απόφαση του βρετανικού κοινοβούλιου, που ψήφισε με μεγάλη διαφορά υπέρ μιας παράτασης του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων με ψήφους 420 υπέρ και 110 κατά.

Σημειώνεται πως η κ. Μέι προσπαθεί να καταλήξει σε συμβιβασμό με το Εργατικό Κόμμα για να περάσει τη συμφωνία της από το κοινοβούλιο, ενώ αύριο θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να καθυστερήσει την ψηφοφορία μετά το διάταγμα που πέρασε τη Δευτέρα από το κοινοβούλιο, το οποίο έδινε στους βουλευτές το δικαίωμα να εξετάσουν και να κάνουν αλλαγές στο αίτημα της Μέι για παράταση του Άρθρου 50.

«Θα πρέπει να είμαστε όλοι ξεκάθαροι για το τι αφορά αυτή η παράταση – είναι για να διασφαλίσουμε ότι η θα αποχωρήσουμε συντεταγμένα από την ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι θα φύγουμε με συμφωνία», δήλωσε πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία ο γενικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μπάκλαντ.

Ο εκπρόσωπος των Εργατικών Μάθιου Πένικοκ σημείωσε ότι το κόμμα του στήριξε το σχέδιο παράτασης της Μέι, όμως προειδοποίησε ότι αυτός ο επιπρόσθετος χρόνος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να εξευρεθεί μια συμβιβαστική λύση και ότι για να περάσει η πρωθυπουργός τη Συμφωνία Αποχώρησης που έχει ήδη απορριφθεί τρεις φορές από το κοινοβούλιο.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Συντηρητικών και των Εργατικών –τις οποίες χαρακτήρισε "εποικοδομητικές" ο εκπρόσωπος της Μέι– θα συνεχιστούν την Πέμπτη, μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν σου άρεσε κάνε