«Κλείδωσε» η μικρή παράταση για το Brexit

«Κλείδωσε» η μικρή παράταση για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:41 Δημιουργία 10/04/19, 16:21

Προς «λευκό καπνό» για την παράταση του Brexit φαίνεται πως έχουν καταλήξει οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, Γερμανία και Γαλλία φαίνεται πως κατέληξαν σε συμφωνία για το ότι θα δοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μια μικρή παράταση για την έξοδο από την ΕΕ, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε ακριβώς θα είναι αυτό.

Διαρροές από την Κομισιόν κάνουν λόγο για παράταση μέχρι το τέλος του 2019 και όχι μέχρι την άνοιξη του 2020.

Σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, του εκπροσώπου της Κομισιόν για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, επετεύχθη συμφωνία η οποία θα παρουσιαστεί στους ηγέτες της ΕΕ αργότερα μέσα στη μέρα, μεταφέρει το Reuters.

Πλέον, μένει να φανεί το κατά πόσο η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα μπορέσει να περάσει τη συμφωνία από τους βουλευτές της στο Λονδίνο.

Οι δηλώσεις της Μέι

Ανοιχτή σε οποιαδήποτε παράταση θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις καταστεί δυνατή η έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Ο σκοπός αυτής της Συνόδου είναι να συμφωνήσουμε σε μια παράταση για να μας δοθεί επιπλέον χρόνος για να εγκριθεί η Συμφωνία που θα μας επιτρέψει να αποχωρήσουμε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο», τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως αν και το αίτημά της είναι για παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου, «το σημαντικό είναι η όποια παράταση να μας δίνει το δικαίωμα να φύγουμε μόλις επικυρωθεί η Συμφωνία Αποχώρησης και μέχρι τις 22 Μαΐου».

«Ξέρω πως πολλοί από τους ηγέτες θα είναι ενοχλημένοι που γίνεται αυτή η Σύνοδος, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει από την Ε.Ε.», είπε η βρετανίδα πρωθυπουργός εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο δεν μπόρεσε να επικυρώσει τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Αν σου άρεσε κάνε