Κουρτς και Σαλβίνι συνεχάρησαν τον Νετανιάχου για τις ισραηλινές εκλογές

Κουρτς και Σαλβίνι συνεχάρησαν τον Νετανιάχου για τις ισραηλινές εκλογές

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:46 Δημιουργία 10/04/19, 18:43

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ήταν σήμερα ένας από τους πρώτους ηγέτες στον κόσμο που συνεχάρη τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη νίκη του στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

«Τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί όμως ένα πράγμα είναι σαφές: έχετε --για μια ακόμη φορά-- κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού του Ισραήλ καταρρίπτοντας πολλά ρεκόρ», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter. «Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Νετανιάχου για τα εξαιρετικά αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.»

Ο Νετανιάχου ετοιμάζεται για την πέμπτη θητεία του ως πρωθυπουργού μετά την καταμέτρηση σχεδόν του συνόλου των ψήφων στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές οι οποίες έδειξαν ότι είναι σε καλύτερη θέση για να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση απέναντι στο ψηφοδέλτιο Γαλάζιο-Λευκό (κεντροδεξιά) του Μπένι Γκαντζ.

Ο Κουρτς, ο οποίος όπως και ο Ισραηλινός ηγέτης ανήκει στο συντηρητικό στρατόπεδο, είναι καγκελάριος της Αυστρίας από τα τέλη του 2017 σε συνασπισμό με το ακροδεξιό FPO, ένα κόμμα που σχηματίστηκε από πρώην ναζί και οι ηγέτες του οποίου μποϊκοτάρονται από το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της ιταλικής ακροδεξιάς, συνεχάρη σήμερα τον «φίλο» του Μπενιαμίν Νετανιάχου για την επιτυχία του στις βουλευτικές εκλογές.

«Καλό κουράγιο στον φίλο μου Μπίμπι Νετανιάχου και τους χαιρετισμούς μου στον λαό του Ισραήλ», έγραψε ο Σαλβίνι στο Twitter, αναρτώντας μια φωτογραφία της συνάντησής τους με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ιταλού υπουργού στο Ισραήλ τον Δεκέμβριο.

Το μήνυμα του Σαλβίνι προκάλεσε έντονες επικρίσεις, με δεκάδες χρήστες του διαδικτύου να καταγγέλλουν την ισραηλινή πολιτική, τις δικαστικές περιπέτειες του Νετανιάχου... και την επιλογή του Σαλβίνι, υπουργού Εσωτερικών, να σχολιάζει πριν από τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Τζοτζέπε Κόντε, ή τον υπουργό Εξωτερικών.

Αν σου άρεσε κάνε