Σκάνδαλο Nissan: Νεφρική ανεπάρκεια θα επικαλεστούν οι δικηγόροι του Γκοσν

Σκάνδαλο Nissan: Νεφρική ανεπάρκεια θα επικαλεστούν οι δικηγόροι του Γκοσν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:45 Δημιουργία 11/04/19, 13:37

Το Reuters αποκαλύπτει τα δύο βασικά σημεία στα οποία θα στηρίξουν την υπεράσπιση οι δικηγόροι του πρώην ισχυρού άνδρα της Nissan.

Πρώτον, θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι η νέα σύλληψη του Κάρλος Γκοσν είναι παράνομη. Δεύτερον, θα επικαλεστούν αποφυλάκιση για λόγους υγείας προσκομίζοντας ιατρικές βεβαιώσεις για τη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια από την οποία πάσχει.

Σύμφωνα με τα έγγραφα στα οποία απέκτησε πρόσβαση το Reuters, στόχος της νέας σύλληψης του Γκοσν στο Τόκιο, την περασμένη εβδομάδα, ήταν να μπει εκ νέου φρένο στην υπεράσπισή του και να εξαναγκαστεί ο ίδιος σε ομολογία. Οι εισαγγελείς στο Τόκιο αρνήθηκαν να σχολιάσουν επί τούτου στο πρακτορείο.

Το πρώην αφεντικό της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και αρχιτέκτονας της συμμαχίας με τη Renault σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που παρουσίασε η ομάδα υπεράσπισής του, κάνει λόγο για «πισώπλατα μαχαιρώματα» από πρώην στελέχη της Nissan και δηλώνει απολύτως αθώος.

Ο 65χρονος, ο οποίος συνελήφθη για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο και συνελήφθη εκ νέου την περασμένη εβδομάδα, έναν μήνα αφότου είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, κατηγορείται ότι επί χρόνια δήλωνε στην εφορία λιγότερα από τα πραγματικά του εισοδήματα, καθώς και για κατάχρηση της θέσης του στην εταιρεία προκειμένου να προβεί σε άλλες οικονομικές ατασθαλίες.

Αν σου άρεσε κάνε