Μετά τη σύλληψη, έρχεται έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ;

Μετά τη σύλληψη, έρχεται έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ;

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:50 Δημιουργία 11/04/19, 14:45

Τους έντονους φόβους για την έκδοση του στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για προδοσία, εξέφρασε ο Τζούλιαν Ασάνζ λίγη ώρα μετά από τη σύλληψη του από τη βρετανική αστυνομία στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου παρέμενε τα τελευταία 7 χρόνια.

Ο ίδιος δήλωσε σε συνεργάτες του πως φοβάται ότι οι βρετανικές αρχές θα των εκδόσουν στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για διαρροή πληροφοριών σχετικά με τον πόλεμο του Ιράκ.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τις σημερινές εξελίξεις, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ ανέφερε στο Sky News πως «κανείς δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου. Ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν είναι ήρωας, κρυβόταν από την πραγματικότητα για χρόνια. Είναι το σωστό το μέλλον του να αποφασιστεί από το βρετανικό δικαστικό σύστημα», τόνισε ο Χαντ.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη αφότου ο Ισημερινός απέσυρε το άσυλο που του είχε εξασφαλίσει πριν από επτά χρόνια.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο δήλωσε ότι απέσυρε το ασυλο του Ασάνζ, λόγω των επανειλημμένων παραβιάσεών του στις διεθνείς συμβάσεις. Ο πρόεδρος του Ισημερινού πρόσθεσε ότι οι βρετανικές αρχές τον διαβεβαίωσαν ότι ο Ασάνζ δεν θα εκδοθεί σε χώρα όπου μπορεί να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή.

Αν σου άρεσε κάνε