Επιβεβαιώθηκαν οι Κασσάνδρες για το μαρασμό του City του Λονδίνου

Επιβεβαιώθηκαν οι Κασσάνδρες για το μαρασμό του City του Λονδίνου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:18 Δημιουργία 15/04/19, 12:29

Οι κενές θέσεις εργασίας στον χρηματοοικονομικό τομέα του Λονδίνου έχουν μειωθεί κατά 50% τα τελευταία δύο χρόνια, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Morgan McKinley.

Ο αριθμός των θέσεων, που είναι διαθέσιμες, αλλά και ο αριθμός των επαγγελματιών του χώρου που αναζητούν νέα θέση έχουν καταγράψει πτώση μεγαλύτερη του 50% την τελευταία διετία σύμφωνα με την εταιρεία. Η εξέλιξη αποδίδεται εν πολλοίς στην έντονη αβεβαιότητα σχετικά με την έκβαση του Brexit. Σημειώνεται πάντως ότι η εικόνα είναι ελαφρώς καλύτερη στις αρχές του 2019 από ό,τι στο τελευταίο τρίμηνο του 2018.

«Το 2018 έκλεισε με μία δραματικά φτωχή αγορά εργασίας, καθώς ήταν εν πολλοίς αδύνατο για τις επιχειρήσεις να κάνουν σχέδια ανάπτυξης. Επομένως το 2019 ήρθε με εμπόδια» σχολίασε η Morgan McKinley. Προειδοποίησε δε πως η απόφαση για παράταση της παραμονής στην Ε.Ε. έως τα τέλη Οκτωβρίου εντείνει την πίεση στις επιχειρήσεις, που αδυνατούν να κάνουν σχέδια για το μέλλον τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι θέσεις εργασίας που φεύγουν από το Λονδίνο πηγαίνουν κατά κύριο λόγο στο Δουβλίνο, που είναι ο μεγάλος ωφελημένος της κατάστασης. Ακολουθούν το Λουξεμβούργο, το Παρίσι, η Φραγκφούρτη και το Άμστερνταμ.

Αν σου άρεσε κάνε