Νέες επαφές Τούρκων αξιωματούχων στην Ουάσινγκτον για τους ρώσικους S-400

Νέες επαφές Τούρκων αξιωματούχων στην Ουάσινγκτον για τους ρώσικους S-400

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:47 Δημιουργία 16/04/19, 11:41

Συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ είχε τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ για το ζήτημα της αγοράς από την Άγκυρα του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Ο Αλμπαϊράκ από την πλευρά του ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κράτησε μια «λογική» στάση αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη αγορά , μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η πρόθεση της Τουρκίας να αγοράσει το σύστημα S-400 έχει προκαλέσει ένταση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ζήτησε χθες Δευτέρα το ζήτημα να λυθεί μέσω του διαλόγου.

Ο Αλμπαϊράκ, που είναι γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι συναντήθηκε χθες με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του Τραμπ.

«Στη διάρκεια των συναντήσεών μας, κατά τις οποίες συζητήσαμε βήματα για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας, γίναμε δεκτοί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Του διαβιβάσαμε τους χαιρετισμούς και μηνύματα του προέδρου μας», έγραψε ο Αλμπαϊράκ στο Twitter.

«Άκουσε με πολλή λογική και θετική κατανόηση τις ανάγκες της Τουρκίας για τους S-400», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο δηλώσεις του Τούρκου υπουργού στους δημοσιογράφους. «Ήταν μια πολύ θετική, εποικοδομητική συζήτηση».

Ο Αλμπαϊράκ επεσήμανε επίσης ότι στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε το θέμα της αύξησης του διμερούς εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκία στα 75 δισ. δολάρια ετησίως από 20 δισ. που είναι τώρα.

Αν σου άρεσε κάνε