Ζημιές ύψους 336 εκ. για την Lufthansa

Ζημιές ύψους 336 εκ. για την Lufthansa

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:32 Δημιουργία 16/04/19, 12:25

Βουτιά 5% σημειώνει η μετοχή της Lufthansa στις προσυνεδριακές συναλλαγές, στον απόηχο της δημοσιοποίησης των εταιρικών αποτελεσμάτων του α' τριμήνου που εμφανίζουν λειτουργικές ζημιές 336 εκατ. ευρώ.

Η «χασούρα» αποδίδεται στην αύξηση του κόστους καυσίμων και την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στην Ευρώπη.

Η μεγαλύτερη αεροπορική της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι η αύξηση του κόστους καυσίμων κατά 202 εκατ. ευρώ, συνέβαλε στις ζημιές, ενώ τα έσοδα ανά μονάδα στις αεροπορικές της Lufthansa, μεταξύ των οποίων οι SWISS και Austrian Airlines, καθώς και η εκπτωτική Eurowings, μειώθηκαν σημαντικά στην περίοδο.

Η πτώση των κερδών αποδίδεται και στην άνιση σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όταν η Lufthansa είχε επωφεληθεί από τη χαμηλότερη παραγωγική ικανότητα εξαιτίας της χρεοκοπίας της Air Berlin.

Η Lufthansa ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 52 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές επιχειρήσεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και το υψηλό κόστος καυσίμων, ενώ η αβεβαιοτητα για το Brexit έχει οδηγήσει κάποιους καταναλωτές να καθυστερούν να κλείσουν τις διακοπές τους.

Στο β΄ τρίμηνο η Lufthansa αναμένει ότι τα έσοδα σε σταθερό νόμισμα θα βελτιωθούν καθώς ανακάμπτουν τα επίπεδα κρατήσεων, προσθέτοντας ότι για το 2019 αναμένει περιθώριο προσαρμοσμένης λειτουργικής κερδοφορίας 6,5-8%.

Αν σου άρεσε κάνε