Τουρκία: Ο Ιμάμογλου έλαβε την εντολή για δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου έλαβε την εντολή για δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:40 Δημιουργία 17/04/19, 17:12

O κεμαλιστής του CHP, Εκρέμ Ιμάμογλου, έλαβε την Τετάρτη από το δικαστήριο της περιοχής Σισλί της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να λάβει την εντολή ανάληψης των καθηκόντων του νέου δημάρχου πόλης.

Σύμφωνα με τη dailysabah, η επανακαταμέτρηση των ψήφων, μετά την ένσταση του AKP, ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη το πρωί, με τα τελικά αποτελέσματα να δείχνουν ότι ο κ. Ιμάμογλου επικράτησε με 4.169.765 ψήφους έναντι 4.156.036 που έλαβε ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, διαφορά μόλις 13.729 ψήφων.

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι η τελευταία καταμέτρηση δίνει στον κ. Ιμάμογλου περίπου 13.000 περισσότερες ψήφους σε σχέση με τον αντίπαλό του, τον πρώην πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την τελετή παράδοσης παραλαβής ενώ η ένσταση του κυβερνώντος κόμματος θα εξεταστεί παράλληλα από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο επί της ουσίας της προσφυγής.

Αν το Ανώτατο Συμβούλιο που απαρτίζεται από δικαστικούς αποφανθεί υπέρ της προσφυγής, κάτι το οποίο νομικοί, βάση των στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας θεωρούν μικρή πιθανότητα, οι εκλογές μπορεί να επαναληφθούν στις 2 Ιουνίου.

Αν σου άρεσε κάνε