Πρώην πρόεδρος του Περού προσπάθησε να αυτοκτονήσει πριν συλληφθεί

Πρώην πρόεδρος του Περού προσπάθησε να αυτοκτονήσει πριν συλληφθεί

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:37 Δημιουργία 17/04/19, 17:34

TAGS

Απόπειρα να αφαιρέσει την ίδια του τη ζωή έκανε την Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος του Περού, Άλαν Γκαρσία, όταν αστυνομικοί βρέθηκαν στο σπίτι του για να τον συλλάβουν με την κατηγορία της διαφθοράς. Η κατάστασή του θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο Άλαν Γκαρσία, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι όταν είδε αστυνομικούς να πλησιάζουν το σπίτι του με την πρόθεση να τον συλλάβουν.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τον πρώην πρόεδρο του Περού να κείτεται μέσα στα αίματα στο δωμάτιό του και τον μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου μπήκε άμεσα στο χειρουργείο. Η κατάστασή του αυτή τη στιγμή θεωρείται κρίσιμη.

Άγνωστο παραμένει που ακριβώς είναι τα τραύματα που φέρει, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτοπυροβολήθηκε στον λαιμό και άλλες πως έχει τραυματιστεί στο κρανίο του.

Η περουβιανή δικαιοσύνη εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην προέδρου της χώρας, εμπλέκοντας τον στην έρευνα για το σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια τη βραζιλιάνικη εταιρεία Odebrecht. Το σκάνδαλο με τις μίζες έχει επέκταση σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ κατηγορούμενα είναι περισσότερα από 230 άτομα.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο Γκαρσία πήρε «δωράκια» από την Odebrecht σε αντάλλαγμα ένα τεράστιο συμβόλαιο για τις δημόσιες συγκοινωνίες της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι τελευταίοι πέντε πρόεδροι του Περού έχουν είτε φυλακιστεί είτε βρίσκονται υπό έρευνα για διαφθορά.

Ο διάδοχος του Γκαρσία, Πάμπλο Κουζίνσκι είναι επίσης υπό έρευνα για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Odebrecht.

Αν σου άρεσε κάνε