Παναγία των Παρισίων: Ποια βλέπουν ως αιτία της πυρκαγιάς;

Παναγία των Παρισίων: Ποια βλέπουν ως αιτία της πυρκαγιάς;

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:26 Δημιουργία 18/04/19, 20:14

Σε ένα βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης αποδίδουν πιθανότατα την καταστροφική πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγία; των Παρισίων.

Την είδηση μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τις δηλώσεις γάλλου αξιωματούχου, ο οποίος είπε πως οι ερευνητές αποδίδουν την αιτία της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Νοτρ Νταμ σε βραχυκύκλωμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο – που μίλησε ανώνυμα στο Associated Press για τη διεξαγόμενη έρευνα - οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα το πράσινο φως για να μπουν και να εργαστούν στο εσωτερικού του ναού, για λόγους ασφαλείας.

Επίσης, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Παρισιού, μία προκαταρκτική έρευνα που έγινε στο σημείο της καταστροφής την Τρίτη, την επόμενη της πυρκαγιάς, δεν βρήκε άμεσες ενδείξεις εμπρησμού.

Εν τω μεταξύ, εικόνες από κάμερα που είχε τοποθετηθεί στο βόρειο κωδωνοστάσιο και βρίσκεται τώρα στα χέρια των ερευνητών, δείχνουν πως ο πρώτος καπνός βγαίνει από τη βάση του Βέλους, δήλωσε στο Ρόιτερ ο Μαρκ Εσκεναζί, εκπρόσωπος της Europe Echafaudage - μα από τις πέντε εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της αποκατάστασης του ύψους 90 μέτρων βέλους της Νοτρ-Νταμ το οποίο κατέρρευσε κατά την πυρκαγιά.

Αν σου άρεσε κάνε