Ο Σαλβίνι διαψεύδει τα περί ρήξης της ιταλικής κυβέρνησης

Ο Σαλβίνι διαψεύδει τα περί ρήξης της ιταλικής κυβέρνησης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:21 Δημιουργία 19/04/19, 14:18

Τις συνεχιζόμενες αναφορές για το ότι η ακροδεξιά Λέγκα θέλει να «σπάσει» τη συμμαχία με το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Λουίτζι Ντι Μάιο και να ρίξει την κυβέρνηση της Ιταλίας θέλησε να διασκεδάσει την Παρασκευή ο επικεφαλής της Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ματέο Σαλβίνι.

«Για ποια κυβερνητική κρίση μιλάτε; Η Λέγκα θέλει να κυβερνήσει καλά και για αρκετό καιρό προς όφελος των Ιταλών», τόνισε ο Σαλβίνι.

Νωρίτερα, το M5S είχε δηλώσει ότι η Λέγκα απειλεί να ανατρέψει την κυβέρνηση σχετικά με σκάνδαλο που αφορά έναν από τους πιο στενούς συμβούλους του Σαλβίνι.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, ο Αρμάντο Σίρι, υφυπουργός Μεταφορών και σύμβουλος του Σαλβίνι για οικονομικά θέματα, φέρεται να δωροδοκήθηκε με 30.000 ευρώ για λογαριασμό επιχειρηματία του κλάδου της αιολικής ενέργειας που έχει σχέσεις με τον Σικελιανό φυγόδικο μαφιόζο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ώστε για να ευνοήσει την εταιρεία.

«Απορρίπτω κατηγορηματικά τις κατηγορίες εις βάρος μου», τόνισε ο Σίρι σε ανακοίνωσή του τονίζοντας πως θέλει να ακουστούν όσα έχει να πει από τους εισαγγελείς, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο να υποβάλει την παραίτησή του.

Πλήρη κάλυψη στον υφυπουργό παρέχει η Λέγκα. Αντιθέτως, ο ηγέτης του M5, υπουργός Εργασίας και - όπως και ο Σαλβίνι - αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Λουίτζι ντι Μάιο, έκανε λόγο για ηθικό και πολιτικό ζήτημα και κάλεσε τον Σίρι να παραιτηθεί. Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι (M5S) ανακοίνωσε πως απαλλάσσει τον Σίρι από όλες τις αρμοδιότητές του ωσότου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, απόφαση που εξόργισε τη Λέγκα.

Η Λέγκα και το M5s ανέλαβαν την εξουσία τον Ιούνιο του 2018, αλλά η συμβίωσή τους έχει αποδειχθεί δύσκολη.

Αν σου άρεσε κάνε