Δύο συλλήψεις στην Τουρκία πολιτών των ΗΑΕ για κατασκοπεία

Δύο συλλήψεις στην Τουρκία πολιτών των ΗΑΕ για κατασκοπεία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:44 Δημιουργία 19/04/19, 15:37

Νέα ένταση μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αναμένεται να φέρει οι σημερινές συλλήψεις δύο πολιτών από τα ΗΑΕ στην οποία προχώρησαν οι τουρκικές αρχές ασφαλείας.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο επίσημης έρευνας για κατασκοπεία από τα ΗΑΕ την οποία διεξάγει εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης.

Η υπόθεση φαίνεται να εμπλέκεται με τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι.

Ένας από τους δύο συλληφθέντες είχε φτάσει στην Τουρκία τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή που βρέθηκε στην κατοχή των δύο συλληφθέντων.

«Ερευνάμε εάν η αρχική άφιξη του προσώπου αυτού στην Τουρκία σχετιζόταν με τον φόνο του Τζαμάλ Κασόγκι» σημείωσε ο Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με τον οποίο ο ύποπτος παρακολουθείτο από τις τουρκικές αρχές τους τελευταίους έξι μήνες.

«Είναι πιθανό να επιχείρησε να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με Άραβες, περιλαμβανομένων πολιτικών προσώπων, που ζούσαν στην Τουρκία».

Οι συλλήψεις έγιναν στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα, στο πλαίσιο επιχείρησης των υπηρεσιών αντικατασκοπείας. Αξιωματούχοι κατέσχεσαν έναν υπολογιστή ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, που ήταν κρυμμένος σε μυστικό διαμέρισμα, το οποίο, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος στο Reuters, αποτελούσε τη βάση του κατασκοπευτικού πυρήνα.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, είπε ότι στις καταθέσεις τους οι δύο συλληφθέντες υπέδειξαν ότι η επιχείρηση στόχευε πολιτικούς εξόριστους και φοιτητές

Αν σου άρεσε κάνε