Εντείνεται ο «πόλεμος» ΗΠΑ-Κίνας για την Huawei

Εντείνεται ο «πόλεμος» ΗΠΑ-Κίνας για την Huawei

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:17 Δημιουργία 20/04/19, 12:15

Ολοένα και εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με φόντο την υπόθεση Huawei.

Σύμφωνα με τους «Τimes», οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατηγόρησαν τη Huawei Technologies ότι χρηματοδοτούνται από την κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Κίνας, διευρύνοντας το «κατηγορητήριο» που αντιμετωπίζει ο κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιακών δικτύων στη Δύση.

Η CIA κατηγόρησε τη Huawei ότι λαμβάνει κεφάλαια από την Εθνική Επιτροπή Ασφαλείας της Κίνας, τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό και από παράρτημα του κινεζικού δικτύου μυστικών πληροφοριών, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα στο δημοσίευμά της, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Η ίδια η Huawei αρνήθηκε τις κατηγορίες σε ανακοίνωση που επικαλέσθηκαν οι «Τimes». «Η Huawei δεν σχολιάζει αβάσιμες κατηγορίες που στηρίζονται σε μηδενικές αποδείξεις από ανώνυμες πηγές», ανέφερε εκπρόσωπος της Huawei στους «Τimes».

Οι νέες κατηγορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε μια εποχή εμπορικών εντάσεων μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου , με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να εκφράζει υποψίες ότι ο εξοπλισμός της Huawei χρησιμοποιείται για βιομηχανική κατασκοπεία, υποψίες που η εταιρεία απορρίπτει ως αβάσιμες.

Αν σου άρεσε κάνε