Nissan Motor: Στρέφεται εναντίον του Γκοσν

Nissan Motor: Στρέφεται εναντίον του Γκοσν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:20 Δημιουργία 22/04/19, 12:12

Μήνυση κατά του τέως προέδρου της Κάρλος Γκοσν Nissan Motor, για υπεξαίρεση κεφαλαίων της εταιρείας που θα διατίθονταν σε διανομέα στη Μέση Ανατολή.

Οι εισαγγελείς του Τόκιο συνέλαβαν τον πρώην πρόεδρο της Nissan και της Renault στις 4 Απριλίου –στην τέταρτη σύλληψή του από τις 19 Νοεμβρίου.

Στις τελευταίες κατηγορίες, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι μεταξύ του 2017 και του 2018 ο Ghosn κανόνισε ώστε μια εταιρεία που ήλεγχε ο ίδιος, να λάβει μέρος των χρημάτων που έστειλε η Nissan σε διανομέα στο εξωτερικό.

Από τα συνολικά 10 εκατ. δολάρια που έστειλε η Nissan εκείνη την περίοδο, οι εισαγγελείς υποστηρίζουν πως ο Ghosn υπεξαίρεσε τα πέντε.

Οι εισαγγελείς δεν έχουν ονομάσει τον διανομέα, αλλά η νομική ομάδα του Ghosn έχει τονίσει ότι πρόκειται για την Suhail Bahwan Automobiles.

Σημειώνεται ότι ο τέως ισχυρός άνδρας της Nissan Motor αντιμετωπίζει τώρα και νέες κατηγορίες από τις ιαπωνικές αρχές για κατ’ εξακολούθηση κατάχρηση εμπιστοσύνης. Οι νέες κατηγορίες ανακοινώνονται την ημέρα που εκπνέει η περίοδος κράτησης του Γκοσν.

Αν σου άρεσε κάνε