Αντίποινα για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Αντίποινα για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:31 Δημιουργία 23/04/19, 12:11

Αντίποινα για την επίθεση κατά μουσουλμάνων που σημειώθηκαν πριν ένα μήνα σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία ήταν οι επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στην Σρι Λάνκα, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας

Αντίποινα για την επίθεση κατά μουσουλμάνων που σημειώθηκαν πριν ένα μήνα σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία ήταν οι επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στην Σρι Λάνκα, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαρτίου ένας ακροδεξιός εισέβαλε σε δύο τζαμιά της πόλης Κράιστσερτς και πυροβολώντας αδιακρίτως, σκοτώνοντας 50 μουσουλμάνους.

Την περασμένη Κυριακή, 21 Απριλίου, ανήμερα του Καθολικού Πάσχα επτά βομβιστές αυτοκτονίας προκάλεσαν έξι εκρήξεις σε εκκλησίες και ξεονοδοχεία της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα Κολόμπο, σκοτώντας 321 ανθρώπους μέχρι στιγμής.

Ο αναπληρωτής υπουργός της Σρι Λάνκα ανέφερε πως οι προκαταρκτικές έρευνες για τις επιθέσεις αυτές δείχνουν πως πρόκειται για αντίποινα του Κράιστσερτς, αν και ο αντίλογος υποστηρίζει πως οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα πιθανότατα χρειάστηκαν πολλούς μήνες προετοιμασίας και όχι μόλις 40 μέρες.

Αν σου άρεσε κάνε