Το ISIS πίσω από το μακελειό στη Σρι Λάνκα

Το ISIS πίσω από το μακελειό στη Σρι Λάνκα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:09 Δημιουργία 23/04/19, 14:01

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 321 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 500 άλλων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης, το AΜΑQ.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Άμυνας της χώρας ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι οι επιθέσεις ήταν αντίποινα για το μακελειό σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαρτίου ένας ακροδεξιός εισέβαλε σε δύο τζαμιά της πόλης Κράιστσερτς και πυροβολώντας αδιακρίτως, σκοτώνοντας 50 μουσουλμάνους.

Την περασμένη Κυριακή, 21 Απριλίου, ανήμερα του Καθολικού Πάσχα επτά βομβιστές αυτοκτονίας προκάλεσαν έξι εκρήξεις σε εκκλησίες και ξεονοδοχεία της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα Κολόμπο, σκοτώντας 321 ανθρώπους μέχρι στιγμής.

Ο αναπληρωτής υπουργός της Σρι Λάνκα ανέφερε πως οι προκαταρκτικές έρευνες για τις επιθέσεις αυτές δείχνουν πως πρόκειται για αντίποινα του Κράιστσερτς, αν και ο αντίλογος υποστηρίζει πως οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα πιθανότατα χρειάστηκαν πολλούς μήνες προετοιμασίας και όχι μόλις 40 μέρες.

Αν σου άρεσε κάνε