Kolotoumba Μακρόν προς τα «κίτρινα γιλέκα»

Kolotoumba Μακρόν προς τα «κίτρινα γιλέκα»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:38 Δημιουργία 25/04/19, 19:48

Βήμα υποχώρησης απέναντι στις διεκδικήσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν, με τον πρόεδρο της χώρας να ανακοινώνει σε διάγγελμα του τη Μεγάλη Πέμπτη πως δεν πρόκειται να προχωρήσει με το σχέδιο κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων που είχε εξαγγείλει.

Σύμφωνα με το Γάλλο πρόεδρο, θα υπάρξει σημαντική μείωση του φόρου εισοδήματος, ενώ πρόσθεσε πως οι μειώσεις φόρων θα χρηματοδοτηθούν από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, τη μείωση των δαπανών αλλά και από το να κάνει τους Γάλλους να εργάζονται περισσότερο.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησής του, λέγοντας πως οι πολιτικές του έχουν φέρει ανάπτυξη. «Διερωτήθηκα: πρέπει να σταματήσουμε ό,τι έγινε τα τελευταία δύο χρόνια; Πήραμε λάθος πορεία; Πιστεύω ότι ισχύει το αντίθετο» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Μακρόν χαρακτήρισε παράλληλα το πολιτικό Ισλάμ ως μια απειλή, λέγοντας ότι επιχειρεί «απόσχιση» από τη Γαλλική Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι το διάγγελμα Μακρόν είχε αρχικά προγραμματιστεί για την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων ανέτρεψε τα σχέδια του Γάλλου προέδρου, την ίδια ώρα που η κοινή γνώμη της Γαλλίας δείχνει πλέον να τάσσεται κατά των κινητοποιήσεων των «Κίτρινων Γιλέκων»

Αν σου άρεσε κάνε