Τραμπ και ΣΙΑ εναντίον τραπεζών

Τραμπ και ΣΙΑ εναντίον τραπεζών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:03 Δημιουργία 30/04/19, 10:24

Μήνυση κατά των Deutsche Bank και Capital One υπέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από κοινού με τρία παιδιά του και επτά εταιρείες του, κίνηση που αποσκοπεί να εμποδίσει τις τράπεζες να παραδώσουν οικονομικά αρχεία που έχουν ζητήσει οι Δημοκρατικοί.

Η μήνυση υποβλήθηκε χθες το βράδυ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ώστε οι τράπεζες να μην δώσουν στο Κογκρέσο αρχεία ετών που αφορούν στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αναφέρει το Reuters.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ζητεί να ακυρωθούν οι κλητεύσεις των επιτροπών πληροφοριών και οικονομικών υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων και κατά συνέπεια να μην είναι υποχρεωμένες οι τράπεζες να συμμορφωθούν σε αυτές.

«Στόχος των κλητεύσεων είναι η παρενόχληση του Αμερικανού προέδρου, να διερευνηθεί κάθε πτυχή των προσωπικών οικονομικών του στοιχείων, των επιχειρήσεών του, καθώς και των προσωπικών πληροφοριών τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του», αναφέρεται στη μήνυση.

Οι Δημοκρατικοί - προστίθεται στο ίδιο κείμενο - ελπίζουν «να σκοντάψουν» σε κάτι το οποίο θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν εναντίον του ως πολιτικό εργαλείο.

Αν σου άρεσε κάνε