Ανοιχτή απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Ανοιχτή απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:51 Δημιουργία 30/04/19, 14:20

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στη Βενεζουέλα σημειώνεται την Τρίτη, με τον αυτοαποκαλούμενο ηγέτη της αντιπολίτευσης, αντίπαλο του προέδρου, Νικολάς Μαδούρο και εκλεχτό των ΗΠΑ, Χουάν Γκουαϊδό να ανακοινώνει πως έχει με το μέρος του ένοπλες δυνάμεις της χώρας και πως θα θέσει τέλος στη διακυβέρνηση του Μαδούρο.

Ο Γκουαϊδό δήλωσε σήμερα πως άρχισε την «τελική φάση» του σχεδίου του να εκδιώξει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, καλώντας τους Βενεζουελάνους και τον στρατό να τον υποστηρίξουν για να θέσει τέρμα στην «υφαρπαγή της εξουσίας» από τον Μαδούρο.

Δημοσιογράφος του Reuters είδε τον Γκουαϊδό να στέκεται κοντά στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα στο Καράκας εν μέσω μια ομάδας ανδρών που φορούσαν στρατιωτικές στολές.

Ο υπουργός Πληροφοριών της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκες ανέφερε σε ένα τουίτ πως η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει μια μικρή ομάδα «προδοτών στρατιωτικών» που επιδιώκουν να προωθήσουν ένα πραξικόπημα.

Ο Γκουαϊδό, σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, μιλούσε δίπλα σε άνδρες με στρατιωτική στολή και στον πολιτικό της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες, ο οποίος έχει τεθεί υπό κατ΄οίκον περιορισμό.

«Οι εθνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει τη σωστή απόφαση και υπολογίζουν στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας», είπε ο Γκουαϊδό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πληροφοριών της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκες ανέφερε σε ένα τουίτ πως η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει μια μικρή ομάδα «προδοτών στρατιωτικών» που επιδιώκουν να προωθήσουν ένα πραξικόπημα.

Σημειώνεται πως τεθωρακισμένα οχήματα βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας, Καράκας, με την κυβέρνησης του Μαδούρο να καλεί σε περιφρούρηση του προεδρικού μεγάρου από την αντιπολίτευση.

Αν σου άρεσε κάνε