Ο κυκλώνας Φάνι απειλεί την Ινδία

Ο κυκλώνας Φάνι απειλεί την Ινδία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:45 Δημιουργία 02/05/19, 09:34

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση των ανατολικών ακτών της Ινδίας, ενόψει της άφιξης του κυκλώνα Φάνι σε 24 ώρες.

Οι αρχές στην Ινδία θα χρησιμοποιήσουν πλοία, λεωφορεία και τραίνα για να απομακρύνουν σήμερα 800.000 ανθρώπους.

Ο κυκλώνας Φάνι θα πλήξει κυρίως το δυτικό τμήμα του κόλπου της Βεγγάλης, ανακοίνωσε η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα και στις νότιες ακτές του κρατιδίου Οντίσα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει για αύριο Παρασκευή ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα έως και 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Περίπου 800.000 άνθρωποι αναμένεται να απομακρυνθούν από περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε 14 περιοχές του κρατιδίου Οντίσα και να μεταφερθούν σε καταφύγια, σχολεία και πανεπιστήμια, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

"Εντατικοποιούμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα επίπεδα", τόνισε αξιωματούχος του κρατιδίου, ενώ έχουν δοθεί εντολές και στους τουρίστες να απομακρυνθούν από τις παράκτιες πόλεις στα κρατίδια της Δυτικής Βεγγάλης και της Οντίσα.

Πριν 20 χρόνια ένας σούπερ κυκλώνας έπληξε τις ακτές της Οντίσα επί 30 ώρες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10.000 άνθρωποι. Μια αντίστοιχη με τη φετινή μαζική εκκένωση σχεδόν ενός εκατομμυρίου ανθρώπων φαίνεται ότι έσωσε τις ζωές χιλιάδων το 2013.

Αν σου άρεσε κάνε