Βενεζουέλα: Καταφύγιο στην ισπανική πρεσβεία αναζήτησε ο Λόπεζ

Βενεζουέλα: Καταφύγιο στην ισπανική πρεσβεία αναζήτησε ο Λόπεζ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:23 Δημιουργία 02/05/19, 14:16

Αντιμέτωπη με διπλωματικό επεισόδιο ενδέχεται να βρεθεί η Ισπανία, μετά την παροχή καταφυγίου στον Λεοπόλδο Λόπεζ και την οικογένειά του στην πρεσβεία της στο Καράκας.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Λεοπόλδο Λόπεζ έχει βρει καταφύγιο στην πρεσβεία της στο Καράκας. Σύμφωνα με την El Pais, μαζί με του βρίσκονται η σύζυγος του και μια κόρη του.

Όπως έκανε γνωστό η ισπανική πλευρά, ο Λόπεζ δεν έχει κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η παρουσία του Λόπεζ στην ισπανική πρεσβεία στο Καράκας, αποτελεί πρόβλημα για τη Μαδρίτη, καθώς παρά την αναγνώριση του Χουάν Γουαϊδό ως προέδρου της Βενεζουέλας, την ίδια στιγμή δεν έχει κόψει τους δεσμούς με την κυβέρνηση Μαδούρο.

Πριν ζητήσει καταφύγιο στην ισπανική πρεσβεία, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας είχε καταφύγει στην πρεσβεία της Χιλής. Ο ΥΠΕΞ της Χιλής Ρομπέρτο Αμπουέρο ήταν και ο πρώτος που γνωστοποίησε ότι ο Λόπεζ μετακινήθηκε στην ισπανική πρεσβεία.

Η Ισπανία έχει χορηγήσει υπηκοότητα στους γονείς του Λόπεζ. Μάλιστα ο πατέρας του, που επίσης ονομάζεται Λεοπόλδο Λόπεζ, είναι υποψήφιος με το Λαϊκό Κόμμα στις ευρωεκλογές. Η Ισπανία έχει υποδεχθεί και άλλους πολιτικούς της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, όπως ο πρώην δήμαρχος του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα.

Αν σου άρεσε κάνε