Τουλάχιστον 2 νεκροί στην Ινδία από το κυκλώνα Φάνι

Τουλάχιστον 2 νεκροί στην Ινδία από το κυκλώνα Φάνι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:59 Δημιουργία 03/05/19, 14:57

TAGS

Τουλάχιστον 2 άτομα έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του ισχυρού κυκλώνα Φάνι, ο οποίος πλήττει σήμερα, Παρασκευή, τις ανατολικές ακτές της Ινδίας, συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως 200 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές του κρατιδίου Οντίσα, τη ζωή του έχασε ένας ηλικιωμένος από καρδιακή προσβολή, καθώς και ένας άνθρωπος που παρέβλεψε τις οδηγίες και βγήκε στη θύελλα.

Ο κυκλώνας έφτασε στην ανατολική Ινδία σήμερα στις 08:00 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ινδική μετεωρολογική υπηρεσία, ενώ οι αρχές είχαν δώσει εντολή για την απομάκρυνση περισσότερων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων από τις περιοχές της ανατολικής Ινδίας από τις οποίες προβλεπόταν να περάσει.

Ο κυκλώνας έφτασε αρχικά στην Πούρι, μια παραλιακή πόλη 200.000 κατοίκων, η οποία είναι πολύ γνωστή για τον ναό της Σρι Τζαγκανάτ, ο οποίος είναι από τους πιο ιερούς τόπους λατρείας των ινδουϊστών και τον επισκέπτονται εκατομμύρια πιστοί κάθε χρόνο.

Ο κυκλώνας αναμένεται να διασχίσει ζώνες στις οποίες κατοικούν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι, κατευθυνόμενος από το κρατίδιο της Οντίσα προς τα βορειοδυτικά και να διασχίσει τη δυτική Βεγγάλη, η πρωτεύουσα της οποίας, η Καλκούτα, μπορεί να πληγεί αύριο Σάββατο, προτού φτάσει στο Μπανγκλαντές.

Σε κάθε περίπτωση, ο κυκλώνας έχει αρχίσει να αποδυναμώνεται μετά την άφιξή του στο κρατίδιο της Οντίσα.

Ανάλογης έντασης κυκλώνας είχε πλήξει το 1999 τις ακτές της Οντίσα επί 30 ώρες, με αποτέλεσμα 10.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους τότε. Η έγκαιρη εκκένωση, το 2013, όμως είχε σώσει χιλιάδες ανθρώπους.

Αν σου άρεσε κάνε