Θετικά λόγια για την Τουρκία από τον ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας

Θετικά λόγια για την Τουρκία από τον ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:50 Δημιουργία 06/05/19, 19:49

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα επαίνεσε τον ρόλο που διαδραματίζει η Άγκυρα στην επίλυση της πολιτικής κρίσης στην λατινοαμερικανική χώρα, ενώ κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο να εγκαταλείψει την «επιθετική ρητορική».

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu από την Μόσχα, ο Αρεάσα, απευθυνόμενος στον Μάικ Πομπέο, ζήτησε να εγκαταλείψει την «επιθετική ρητορική» και να επιστρέψει στην διπλωματία, διαμηνύοντας πως η χώρα του «είναι έτοιμη να απαντήσει όχι μόνο σε μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση, αλλά να κερδίσει ακόμη και τον πόλεμο».

Επίσης, ο Βενεζουελάνος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν αναπτύξει καλές σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.

«Σέβονται ο ένας τον άλλον, έχουν δημιουργήσει μια σφαιρική διμερή σχέση. Συνεργαζόμαστε στο εμπόριο, στον οικονομικό και πολιτικό τομέα. Σήμερα, η Βενεζουέλα και η Τουρκία είναι οι δύο χώρες που βρίσκονται πολύ κοντά και έχουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους», τόνισε.

Η Τουρκία, μαζί με Ρωσία, Ιράν, Κίνα, Βολιβία, Κούβα και Μεξικό, είναι ανάμεσα στις χώρες που συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τον Μαδούρο ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας, ενώ το ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας επιβεβαίωσε την παρουσία στρατιωτικών συμβούλων της Ρωσίας και ειδικών από το Ιράν στην χώρα του.

Αν σου άρεσε κάνε