Μέι: «Μάχη» για τέταρτη φορά στο Κοινοβούλιο

Μέι: «Μάχη» για τέταρτη φορά στο Κοινοβούλιο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:56 Δημιουργία 09/05/19, 14:54

«Μάχη» για τέταρτη φορά στο Κοινοβούλιο θα δώσει η Τερέζα Μέι, προσπαθώντας να περάσει τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ.

Μετά από τρεις βαριές ήττες στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Τερέζα Μέι ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης των Εργατικών, για να εγκριθεί η συμφωνία που έκλεισε η ίδια με το μπλοκ.

Η πρωθυπουργός είπε σε ανώτερα στελέχη του κόμματός της, ότι επιθυμεί να γίνει η ψηφοφορία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Παρόλα αυτά, όπως μεταδίδει το MarketWatch, με τις συνομιλίες των δύο κομμάτων να μην έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής, οι πιθανότητες έγκρισης δείχνουν να είναι μικρές.

Ο Γκράχαμ Μπράντι, επικεφαλής της Επιτροπής 1922, η οποία έχει μεγάλη επιρροή στους Συντηρητικούς, ελπίζει ότι η κυβέρνηση θα εγκαταλείψει τις συνομιλίες με το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Αντ’ αυτού θα προτιμούσε να αναζητήσει στήριξη από τους Συντηρητικούς βουλευτές, προτείνοντας μία τροπολογία που θα απομακρύνει το πιο διαφιλονικούμενο κομμάτι της συμφωνίας: Το backstop για τα ιρλανδικά σύνορα, σύμφωνα με το οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύεται να διατηρήσει ανοιχτά σύνορα με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και εάν δεν μπορεί να βρεθεί άλλη μέθοδος αποφυγής εμπορικών φραγμών, η χώρα θα παραμείνει σε τελωνειακή ένωση με την ΕΕ.

Αν σου άρεσε κάνε