Αυστηρό μήνυμα Τραμπ προς Πεκίνο: Διαπραγμάτευση τώρα!

Αυστηρό μήνυμα Τραμπ προς Πεκίνο: Διαπραγμάτευση τώρα!

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:01 Δημιουργία 12/05/19, 09:56

Αυστηρό προειδοποιητικό μήνυμα στην Κίνα να «δράσει τώρα» έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, τη στιγμή που η αναζωπύρωση του εμπορικού πολέμου έχει προκαλέσει ισχυρές δονήσεις στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε στο Πεκίνο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με «πολύ χειρότερη» κατάσταση, εάν η διαπραγμάτευση συνεχιστεί στη διάρκεια της δεύτερης θητείας.

Πιο αναλυτικά, την περασμένη Παρασκευή ο Τραμπ έδωσε εντολή στον αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για το εμπόριο να αρχίσει τη διαδικασία επιβολής υψηλότερων τελωνειακών δασμών σε όλα τα εναπομείναντα προϊόντα, που εισάγει η χώρα του από την Κίνα, αξίας περίπου 300 δισεκ. δολ.

«Θεωρώ πως η Κίνα αισθάνθηκε ότι ηττήθηκε τόσο άσχημα στην πρόσφατη διαπραγμάτευση, που μπορεί κάλλιστα να περιμένει ως τις επόμενες εκλογές, το 2020, για να δει μήπως μπορεί να φανεί τυχερή και να κερδίσει κάποιος Δημοκρατικός - περίπτωση στην οποία θα συνεχίσει να κλέβει από τις ΗΠΑ πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του.

«Το μόνο πρόβλημα είναι πως ξέρει ότι θα κερδίσω (έχω τους καλύτερους αριθμούς για την οικονομία και την απασχόληση στην ιστορία των ΗΠΑ, και πολλά περισσότερα) κι η συμφωνία θα γίνει πολύ χειρότερη γι' αυτήν αν πρέπει να τη διαπραγματευθούμε στη δεύτερη θητεία μου. Θα ήταν σοφό από μέρους της να ενεργήσει τώρα, αλλά (στο μεταξύ) λατρεύω να εισπράττω μεγάλους δασμούς», πρόσθεσε.

Σε προηγούμενο tweet του, ο Τραμπ προέτρεψε τις αμερικανικές βιομηχανίες και εταιρείες να παράγουν οι ίδιες στις ΗΠΑ προϊόντα, που θέλουν αντί να εισάγουν κινεζικά, για να αποφύγουν τον κίνδυνο να επηρεαστούν από τους δασμούς. «Ποιος είναι ένας πανεύκολος τρόπος να αποφύγετε τους τελωνειακούς δασμούς; Κατασκευάστε τα αγαθά σας και τα προϊόντα σας στην παλιά καλή Αμερική. Είναι πολύ απλό», υποστήριξε.

Αν σου άρεσε κάνε