Nissan: Ρίχνει «άκυρο» στην πρόταση της Renault

Nissan: Ρίχνει «άκυρο» στην πρόταση της Renault

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:19 Δημιουργία 13/05/19, 12:11

Η Nissan θα αρνηθεί να προχωρήσει σε συγχώνευση με τη Renault, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγή με γνώση των συνομιλιών των δύο πλευρών.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται από τότε που ο πρόεδρος της Renault, Ζαν Ντομινίκ Σενάρ, έκανε την πρώτη ανεπίσημη πρόταση στον διευθύνοντα σύμβουλο της Nissan, Χιρότο Σαϊκάουα τον Απρίλιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που ζήτησε να μιλήσει υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Η είδηση των συνομιλιών έρχεται ενώ η Nissan αναμένεται να παρουσιάσει αύριο και επισήμως τα οικονομικά αποτελεσμάτά της, τα οποία έχει ήδη προειδοποιήσει ότι ήταν τα χειρότερα εδώ και μία δεκαετία. Οι πιέσεις στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να εντείνονται μετά την αποπομπή του Κάρλος Γκοσν, που έχει συλληφθεί στο Τόκιο για οικονομικές ατασθαλίες.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν στελέχη της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας εκείνα που παρέδωσαν στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές για φοροαποφυγή και κατάχρηση θέσης από τον Γκοσν, ακριβώς για να αντικρούσουν την προσπάθειά του για συγχώνευση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Αν σου άρεσε κάνε