Δέσμευση Πομπέο για βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας

Δέσμευση Πομπέο για βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:56 Δημιουργία 14/05/19, 15:11

Την πρόθεση της διακυβέρνησης του Ντόναλτ Τραμπ για τη βελτίωση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι την Τρίτη.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, για την ασφάλεια των χωρών μας, θα συνεχίσουμε αυτό τον διάλογο. Οι πρόεδροί μας είπαν ότι πρέπει να προσπαθήσουμε γι' αυτό. Αυτό δεν θα είναι μόνο προς το συμφέρον των δύο χωρών αλλά και όλου του κόσμου. Γι' αυτό περιμένω με ανυπομονησία έναν ειλικρινή διάλογο σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Μάικ Πομπέο είπε επίσης ότι μπορεί να μη συμφωνήσουν σε όλα τα ζητήματα, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθούν πεδία στα οποία υπάρχουν κοινά σημεία, ώστε να συνεχίσουμε να οικοδομούμε ισχυρές σχέσεις τουλάχιστον σ’ αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Ανέφερε μάλιστα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων ως δύο τομείς στους οποίους η Μόσχα και η Ουάσιγκτον μπορούν να βρουν κοινό έδαφος.

Ο Μάικ Πομπέο δήλωσε επίσης ότι ευελπιστεί να συναντηθεί και πάλι με τον Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο της συνάντησης της Ομάδας των Είκοσι (G20), που θα πραγματοποιηθεί στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Αν σου άρεσε κάνε