Κατακόρυφη κλιμάκωση απειλών από το Ιράν καταγγέλλουν οι ΗΠΑ

Κατακόρυφη κλιμάκωση απειλών από το Ιράν καταγγέλλουν οι ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:30 Δημιουργία 15/05/19, 16:25

Ακόμα περισσότερο «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν έριξε την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, την ώρα που κορυφώνονται οι ανησυχίες για μια ανοιχτή στρατιωτική σύρραξη μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υποστήριξε πως ομάδες πολιτοφυλακής εντός του Ιράν και με τη στήριξη του καθεστώτος της Τεχεράνης μετακινούν πυραύλους κοντά σε αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται στο Ιράκ.

Φόβοι από τη Γερμανία

Εξάλλου, ο γερμανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει μέχρι νεωτέρας τις επιχειρήσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης στο Ιράκ λόγω των αυξημένων περιφερειακών εντάσεων και των κινδύνων που υπάρχουν στη χώρα αυτή σε σχέση με το Ιράν.

«Η Μπούντεσβερ ανέστειλε τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας Γενς Φλόσντορφ, απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της Γερμανίας στο Ιράκ όσον αφορά τις εντάσεις με το Ιράν στην περιοχή. Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο γερμανικός στρατός στο Ιράκ βρίσκεται σε "αυξημένη επιφυλακή", χωρίς να αποκλείσει ωστόσο ότι οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες μπορεί να επαναληφθούν "εντός των προσεχών ημερών".

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus Online, η απόφαση λήφθηκε σε συντονισμό με χώρες εταίρους που πολεμούν το Ισλαμικό κράτος στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν στείλει 160 εκπαιδευτές στο Ιράκ.

Αν σου άρεσε κάνε