Αντιμέτωπη με αποχώρηση ή ψήφο εμπιστοσύνης η Μέι

Αντιμέτωπη με αποχώρηση ή ψήφο εμπιστοσύνης η Μέι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:18 Δημιουργία 16/05/19, 13:16

Αβέβαιο εμφανίζεται το μέλλον της Βρετανίδας Πρωθυπουργού και της συμφωνίας της για το Brexit, φέρνοντας στο προσκήνιο ξανά τους φόβους για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, χωρίς συμφωνία.

Η Τερέζα Μέι αναμένεται να προσπαθήσει για τέταρτη φορά το ντιλ με το μπλοκ, στις αρχές Ιουνίου. Η Πρωθυπουργός σήμερα όμως θα έρθει αντιμέτωπη με το Συντηρητικό Κόμμα που εκπροσωπεί και τις φωνές των βουλευτών της που ζητούν την αποχώρησή της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, θα μπορούσαν ακόμη να την προειδοποιήσουν για ψήφο άρσης εμπιστοσύνης, τον επόμενο μήνα. Η ίδια ελπίζει ότι θα περάσει η συμφωνία της, αν και οι πιθανότητες δείχνουν να είναι μικρές.

Οι ευρωσκεπτικιστές του κόμματός της και οι σύμμαχοί της από τη Βόρεια Ιρλανδία, σε συνδυασμό με τους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος θα απορρίψουν τη Συμφωνία Αποχώρησης, με την εκπρόσωπο των Εργατικών να διαψεύδει τις φήμες περί αποχής.

H βρετανική λίρα υποχωρεί και σήμερα, ένατη μέρα απωλειών, φτάνοντας στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τριών μηνών, στο $1,2838.

Αν σου άρεσε κάνε