Ο Κόρμπιν τερματίζει τις συνομιλίες με τη Μέι

Ο Κόρμπιν τερματίζει τις συνομιλίες με τη Μέι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:28 Δημιουργία 17/05/19, 14:25

TAGS

Τον τερματισμό των συνομιλιών με το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα της Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε επιστολή του προς την πρωθυπουργό αναφέρει ότι «οι συνομιλίες μεταξύ μας για εύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν φτάσει μέχρι εκεί που μπορούν».

«Θα ήθελα να καταγραφεί ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν με καλή πίστη και από τις δύο πλευρές και να ευχαριστήσω όσους ενεπλάκησαν για τις προσπάθειές τους να βρούμε κοινό έδαφος», υπογραμμίζει ο Κόρμπιν.

Σημειώνει ότι «ήταν λεπτομερείς και παραγωγικές, αλλά ωστόσο έχει γίνει σαφές, ότι ενώ υπάρχουν κάποιοι τομείς που είναι πιθανός ένας συμβιβασμός, δεν έχουμε καταφέρει να γεφυρώσουμε σημαντικές πολιτικές διαφορές μεταξύ μας».

«Επιπλέον, η αυξανόμενη αδυναμία και αστάθεια της κυβέρνησής σας σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην εξασφάλιση οτιδήποτε μπορεί να συμφωνηθεί μεταξύ μας. Όπως είπα και στη συνάντησή μας το απόγευμα της Τρίτης, υπάρχει ανησυχία για την ικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει οποιαδήποτε συμφωνία συμβιβασμού».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «χωρίς σημαντικές αλλαγές, θα συνεχίσουμε να είμαστε αντίθετοι στη συμφωνία της κυβέρνησης, καθώς δεν πιστεύουμε ότι προστατεύει τις θέσεις εργασίας, το βιοτικό επίπεδο και τον τομέα μεταποίησης στη Βρετανία».

Αν σου άρεσε κάνε