Προς νέο αδιέξοδο στο Λονδίνο για το Brexit

Προς νέο αδιέξοδο στο Λονδίνο για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 19/05/19, 18:13

O ηγέτης των Εργατικών δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει την προσπάθεια της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να περάσει τη νέα συμφωνία για το Brexit, αν στην βάση της, είναι ίδια με τις προηγούμενες προσπάθειες που απέτυχαν τρεις φορές να ψηφιστούν από το κοινοβούλιο.

“Δεν έχουμε δει ακόμη τη νέα συμφωνία αλλά κάτι από αυτά που έχουμε ακούσει δεν με οδηγεί να πιστέψω πως θα είναι ουσιαστικά διαφορετική, από την προηγούμενη συμφωνία, Με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα δεν θα την υποστηρίξουμε,” δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν στην σημερινή εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.

Η Μέι από την πλευρά της δήλωσε στην εφημερίδα “The Sunday Times” ότι θα παρουσιάσει μία “νέα γενναία προσφορά” στους βουλευτές, με “ένα βελτιωμένο πακέτο μέτρων” σε μια τελική προσπάθεια να περάσει την συμφωνία για το Brexit από το κοινοβούλιο, πριν παραιτηθεί από την πρωθυπουργία.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης, οι υπουργοί θα εξετάσουν σχέδια για μια σειρά ενδεικτικών ψηφοφοριών, που θα μπορούσαν να καταδείξουν μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία για οποιαδήποτε έκβαση του Brexit, ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε