Brexit: Σε 2 εβδομάδες νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία της Μέι

Brexit: Σε 2 εβδομάδες νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία της Μέι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:38 Δημιουργία 21/05/19, 18:35

Μετά από μια ιδιαίτερα έντονη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου της βρετανικής κυβέρνησης, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, προχώρησε σε δηλώσεις στις οποίες τόνισε πως η συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit θα επανέλθει προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Μέι τόνισε πως οι βουλευτές θα έχουν την επιλογή για να αποφασίσουν το εάν θα διεξαχθεί ένα νέο δημοψήφισμα για την παραμονή του ΗΒ στην ΕΕ.

«Αναγνωρίζω τη γνήσια και ισχυρή βούληση του κοινοβουλίου στο ζήτημα αυτό. Συνεπώς η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει ως αναγκαίο όρο στο νομοσχέδιο για τη συμφωνία αποχώρησης μια ψηφοφορία για το αν πρέπει να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα» σημείωσε η κ. Μέι κατά την παρουσίαση μιας νέας συμφωνίας για το Brexit.

«Οπότε εκείνοι οι βουλευτές οι οποίοι θέλουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την έγκριση της συμφωνίας, χρειάζονται πρώτα μια συμφωνία και άρα ένα νομοσχέδιο για τη συμφωνία αποχώρησης» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως σε ερώτηση που της έγινε για το μέχρι πότε σκοπεύει να παραμείνει στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος των Τόρις, η ίδια απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας πως θα μιλήσει αύριο, Τετάρτη, στο κοινοβούλιο για να ενημερώσει το σώμα για το νέο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης σχετικά με τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ.

Ακόμα, πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο της συμφωνίας πρόκειται να δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες μέρες.

«Όχι» από τους Εργατικούς

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει την τελευταία προσπάθεια της πρωθυπουργού.

«Δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτό το νομοσχέδιο επειδή βασικά είναι ένα αναμάσημα του ό,τι έχει συζητηθεί στο παρελθόν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Αν σου άρεσε κάνε