Τον Τζόνσον πρωθυπουργό βλέπει η JPMorgan

Τον Τζόνσον πρωθυπουργό βλέπει η JPMorgan

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:18 Δημιουργία 22/05/19, 12:08

Αυξάνεται ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit στις προβλέψεις της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας JP Morgan, οι οποίες «βλέπουν» τον λαικιστή Μπόρις Τζόνσον ως τον πιθανότερο διάδοχο στην πρωθυπουργία. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ως ισχυρότερο σενάριο παραμένει εκείνο που περιγράφει μια νέα παράταση.

Στον απόηχο των χθεσινών εξελίξεων, η JPMorgan αύξησε τις πιθανότητες του Brexit χωρίς συμφωνία στο 25% από 15%. Παράλληλα αύξησε στο 60% από 50% την πιθανότητα παράτασης του Άρθρου 50 και περιόρισε δραστικά στο 15% από 35% τις πιθανότητες μίας εξόδου στη βάση της Συμφωνίας, που έκλεισε η Μέι με τους 27.

Σε σημείωμά της προς τους επενδυτές υπό τον τίτλο «Brexit: Ώρα να φοβηθούμε, καθώς η προοπτική no deal αυξάνεται» η JPMorgan προσδιορίζει ως βασικό σενάριο την ανάδειξη του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία τον Σεπτέμβριο. «Ο Μπόρις Τζόνσον αναδεικνύεται πρωθυπουργός στις αρχές Σεπτεμβρίου βασισμένος σε πλατφόρμα για έξοδο χωρίς συμφωνία. Η Ε.Ε. απορρίπτει το κεντρικό του αίτημα για απόσυρση του backstop από τη Συμφωνία Αποχώρησης» αναφέρει η τράπεζα. «Η Βουλή αρχίζει διαδικασία πίεσης προς τον Τζόνσον να επιδιώξει νέα πάραταση του Άρθρου 50 και ο Τζόνσον προκηρύσσει γενικές εκλογές» συμπληρώνει.

Στη βάση αυτού του σεναρίου το Brexit αναβάλλεται τουλάχιστον έως τα τέλη Δεκεμβρίου, προκειμένου να υπάρχει αρκετός χρόνος για τις γενικές εκλογές και τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν μετά την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης.

Αν σου άρεσε κάνε