Brexit: Υπέρ 2ου δημοψηφίσματος ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών

Brexit: Υπέρ 2ου δημοψηφίσματος ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:52 Δημιουργία 30/05/19, 14:49

Τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος προκειμένου οι Βρετανοί να αποφασίσουν για το εάν θέλουν ή όχι την παραμονή της χώρας στη Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκρινε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Φίλιπ Χάμοντ, μιλώντας στο BBC.

Ο κ. Χάμοντ υπογράμμισε πως θα ήθελε ο ίδιος μία λύση από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Από τη στιγμή όμως που αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τους πολίτες. Οι δηλώσεις του έρχονται την ώρα που τα στελέχη των Τόρις, τα οποία διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος, διαμηνύουν στην πλειονότητά τους πως η χώρα θα έχει βγει από την κοινότητα έως τις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν συμμερίζεται αυτή τη θέση και είπε: «Εάν φτάσουμε στο σημείο η Βουλή να παρδεχθεί ότι δεν μπορεί να δώσει λύση στην κατάσταση, τότε το ερώτημα θα πρέπει να ξανατεθεί στους πολίτες, είτε στη μορφή εκλογών είτε με ένα δημοψήφισμα.

Πρόσθεσε δε πως «δεν είμαι σίγουρος ακόμη και εάν οι γενικές εκλογές θα μπορούσαν να δώσουν λύση, για τον απλό λόγο ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα είναι διχασμένα στα ζητήματα του Brexit».

Αν σου άρεσε κάνε