ΗΠΑ: Αύξηση 0,5% στο προσωπικό εισόδημα και 0,3% στις δαπάνες τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Αύξηση 0,5% στο προσωπικό εισόδημα και 0,3% στις δαπάνες τον Απρίλιο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:00 Δημιουργία 31/05/19, 15:58

Επιβράδυναν τον Απρίλιο οι δαπάνες των αμερικανικών νοικοκυριών μετά το άλμα του προηγούμενου μήνα, ενώ το προσωπικό εισόδημα εμφάνισε ισχυρή άνοδο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκαν 0,3% τον Απρίλιο από τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Αυτό σηματοδοτεί ραγδαία επιβράδυνση από το άλμα του Μαρτίου κατά 1,1% που αποτέλεσε την υψηλότερη αύξηση από το 2009.

Παράλληλα, το προσωπικό εισόδημα σημείωσε άνοδο 0,5% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας την υψηλότερη άνοδο αυτό το έτος.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 0,2% στις καταναλωτικές δαπάνες τον Απρίλιο με άνοδο 0,3% στο εισόδημα.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό, αυξήθηκε 0,3% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα και 1,5% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Χωρίς να περιλαμβάνονται τα τρόφιμα και η ενέργεια, ο δομικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,2% και 1,6% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε