Το ΝΑΤΟ «δεν μπορεί να περιμένει» για τη Βόρεια Μακεδονία

Το ΝΑΤΟ «δεν μπορεί να περιμένει» για τη Βόρεια Μακεδονία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:53 Δημιουργία 03/06/19, 13:51

Επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποιεί ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος σε δηλώσεις του τη Δευτέρα δήλωσε ότι ανυπομονεί «για την ημέρα που η Βόρεια Μακεδονία γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ».

«Η επίσκεψη ολόκληρου του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου που εκπροσωπεί όλες τις 29 συμμαχικές χώρες, στα Σκόπια στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Είμαστε έτοιμοι να σας καλωσορίσουμε στην οικογένεια του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία για τον λαό της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ.

Ο γ.γ. της Συμμαχίας είπε ότι σήμερα συζητήθηκε «η ενσωμάτωση της Βόρειας Μακεδονίας στο NATO» και η πρόοδος της χώρας σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου του κράτους δικαίου, της ασφάλειας και των πληροφοριών καθώς και του τομέα της άμυνας. «Η συνέχιση του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων είναι σημαντική, καθώς προετοιμάζεστε για την πλήρη ένταξη», διαμήνυσε ο ίδιος.

«Σε ολόκληρη την ιστορία του ΝΑΤΟ, η πολιτική ανοικτών θυρών μας ήταν επιτυχημένη, ενισχύοντας τη Συμμαχία μας και συμβάλλοντας στην Ευρωατλαντική ασφάλεια. Σύντομα θα είστε μέρος αυτής της επιτυχίας. Ανυπομονώ για την ημέρα που η Βόρεια Μακεδονία γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ», υπογράμμισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αν σου άρεσε κάνε