Ο αριστερός Κόρμπιν διαδηλώνει κατά Τραμπ

Ο αριστερός Κόρμπιν διαδηλώνει κατά Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:45 Δημιουργία 04/06/19, 08:33

Ο αρχηγός της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, θα μιλήσει σε διαδήλωση κατά του Αμερικανού προέδρου, με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Λονδίνο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Κόρμπιν είχε καταστήσει σαφές ότι τασσόταν υπέρ της ιδέας να γίνει διαδήλωση εναντίον του Τραμπ, ο οποίος άρχισε χθες Δευτέρα την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία, καθώς τη θεωρεί «ευκαιρία να σταθούμε αλληλέγγυοι προς εκείνους στους οποίους έχει επιτεθεί στην Αμερική, σε όλο τον κόσμο και στη δική μας χώρα». Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές του Τραμπ, ο Κόρμπιν, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Βινς Κέιμπλ και ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου αρνήθηκαν να παραβρεθούν στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμή του προέδρου των ΗΠΑ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ χθες το βράδυ.

«Ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα είναι παρών και θα μιλήσει στη διαδήλωση την Τρίτη εναντίον της επίσημης επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ», ανέφερε εκπρόσωπος των εργατικών χθες, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα The Independent.

Στην πορεία και τη συγκέντρωση, που προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 11:00 τοπική ώρα από την Τραφάλγκαρ Σκουέρ, αναμένεται να συμμετάσχουν απλοί πολίτες, ακτιβιστές αλλά και πολιτικοί. Η πορεία θα κινηθεί προς τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Στη διαδήλωση εναντίον της επίσκεψης του Τραμπ στο ΗΒ τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με τους οργανωτές, είχαν πάρει μέρος 250.000 άνθρωποι και φέτος εκφράζονται ελπίδες ότι το πλήθος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Η ένταση γύρω από την επίσκεψη του Τραμπ ανέβηκε πολύ πριν το προεδρικό αεροσκάφος προσγειωθεί στο Λονδίνο. Δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη, ο δήμαρχος του Λονδίνου, ο Σαντίκ Καν, έκρινε σε άρθρο του στην εφημερίδα The Guardian ότι ο αμερικανός πρόεδρος είναι ένα από τα«αποκρουστικά παραδείγματα» της ανόδου του εθνικισμού σε διεθνές επίπεδο και ότι θα ήταν «αντιβρετανικό», κατ' αυτόν, να «στρωθεί το κόκκινο χαλί» για τον Τραμπ, που θεωρείται «ηγέτης του παγκόσμιου κινήματος της άκρας δεξιάς».

Ο Τραμπ, που έχει εξαπολύσει επανειλημμένα σφοδρά φραστικά πυρά εναντίον του Καν, αντέδρασε υποστηρίζοντας μέσω Twitter πως έχει κάνει «φρικτή δουλειά» στον δήμο της βρετανικής πρωτεύουσας και ότι είναι ένας «λούζερ» που θα όφειλε να δώσει την έμφαση στην καταπολέμηση του «εγκλήματος στο Λονδίνο» αντί να καταφέρεται εναντίον του.

Αν σου άρεσε κάνε