Τραμπ: Τερέζα μην παραιτηθείς

Τραμπ: Τερέζα μην παραιτηθείς

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:02 Δημιουργία 04/06/19, 13:51
Τα θεμέλια μιας «μεγάλης εμπορικής συμφωνίας» με τη Βρετανία θέλει να θέσει στις σημερινές συνομιλίες κορυφής ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ μάλιστα, σύμφωνα με το Press Association, είναι τόσο βέβαιος ότι θα πετύχει μια τέτοια συμφωνία ώστε πρότεινε – προφανώς χαριτολογώντας – στη Μέι να μην παραιτηθεί την Παρασκευή.

«Μείνε. Ας κάνουμε αυτή τη συμφωνία», φέρεται να δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος από το πρωί έχει συναντήσεις τόσο με Βρετανούς πολιτικούς όσο και με Βρετανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός από την πλευρά της συμφώνησε ότι υπάρχουν όντως «τεράστιες ευκαιρίες» για τη Βρετανία και τις ΗΠΑ να εργαστούν μαζί στο μέλλον.

«Πρόκειται για μία καταπληκτική εταιρική σχέση, την οποία νομίζω μπορούμε να εξελίξουμε, ασφαλώς με μία καλή διμερή εμπορική συμφωνία», υπογράμμισε η Μέι.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού κράτησε πιο χαμηλούς τόνους επιβεβαιώνοντας μόνο ότι οι σημερινές συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε μία μελλοντική εμπορική συμφωνία, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει ότι αναμένονται σήμερα σχετικές ανακοινώσεις.

Η υπόσχεση μίας τέτοιου είδους συμφωνίας, αμέσως μετά την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ηχεί σαν μουσική στα αυτιά των ευρωσκεπτικιστών που ελπίζουν να πάρουν τη θέση της Μέι στην ηγεσία των Τόρις. Ειδικοί σε θέματα εμπορίου ωστόσο, αναφέρουν οι «Financial Times», δεν συμμερίζονται ακόμη τον ενθουσιασμό του Αμερικανού προέδρου, ενώ εκφράζουν τις αμφιβολίες τους ακόμη και για το κατά πόσον μία τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να ισοσταθμίσει τις απώλειες που θα φέρει το Brexit.

Αν σου άρεσε κάνε