Γιατί το φαβορί για την πρωθυπουργία του ΗΒ αρνήθηκε να δει τον Τραμπ;

Γιατί το φαβορί για την πρωθυπουργία του ΗΒ αρνήθηκε να δει τον Τραμπ;

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:45 Δημιουργία 04/06/19, 15:37

«Άκυρο» σε συνάντηση με τον Ντόναλτ Τραμπ έριξε την Τρίτη ο Μπόρις Τζόνσον, το φαβορί για να διαδεχθεί την Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Τόρις και στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Αμερικανός πρόεδρος από χθες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τραμπ είχε, προηγουμένως, 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία με τον πρώην Βρετανό υπουργό Εξωτερικών.

Μέχρι στιγμής, πάντως, κανένας από τους δύο δεν έχει σχολιάσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε χθες μαζί με τη Μελάνια στη Βρετανία για την τριήμερη επίσκεψή τους στη χώρα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να φτάνει στη χώρα με το μήνυμα υπέρ της σημασίας των διμερών σχέσεων ανάμεσα σε Βρετανία και ΗΠΑ, εν μέσω των ανησυχιών γύρω από το Brexit και της πρόσφατης παραίτησης της Μέι.

Δύο λόγοι που ενδέχεται να οδήγησαν στη συνάντηση του Τζόνσον με τον Τραμπ ενδέχεται να είναι τα ιδιαιτέρως υποτιμητικά σχόλια που έκανε χθες ο Ντόναλτ Τραμπ για τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, με τον Τζόνσον να θέλει να λάβει αποστάσεις από αυτό τον αρνητικό κλίμα για ένα κορυφαίο Βρετανό αξιωματούχο, όπως ο Σαχίντ.

Ο άλλος φέρεται να είναι η συνάντηση που θα έχει το απόγευμα της Τρίτης ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Βρετανό υπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων, Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος είναι εκ των αντιπάλων του Τζόνσον στην κούρσα διαδοχής της Μέι. Ήδη, πολλά βρετανικά media αναφέρουν πως ο Τραμπ μπορεί να δείξει την προτίμηση στον Γκόουβ για την ηγεσία της χώρας, ως επόμενο πρωθυπουργό και αρχηγός των Τόρις.

Αν σου άρεσε κάνε