Τύμπανα πολέμου χτυπά εκ νέου ο Τραμπ

Τύμπανα πολέμου χτυπά εκ νέου ο Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:42 Δημιουργία 05/06/19, 09:59

Δεν αποκλείει την στρατιωτική δράση ενάντια στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ωστόσο ότι είναι ανοιχτός να μιλήσει με τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ροχάνι.

«Το Ιράν είναι μία χώρα που είχε εξαιρετικά εχθρική στάση όταν ανέλαβα την προεδρία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο βρετανικό δίκτυο ITV. «Ήταν το νούμερο ένα τρομοκρατικό κράτος παγκοσμίως εκείνη την εποχή και πιθανόν και σήμερα», πρόσθεσε.

Εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης των τελευταίων ημερών, έπειτα και από την ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι θα αποσυρθεί από ορισμένες δεσμεύσεις της βάσει της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό της πρόγραμμα εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων, ο Τραμπ ερωτήθηκε εάν θα χρειαστεί οι ΗΠΑ να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν.

«Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αυτό. Το θέλω; Όχι, προτιμώ όχι. Όμως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο», απάντησε αφήνοντας για μία ακόμη φορά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι θα προτιμούσε να έχει πρώτα συνομιλίες με τον Ιρανό ομόλογό του.

Αν σου άρεσε κάνε