Ναυάγιο στον Δούναβη: Στους 12 οι νεκροί

Ναυάγιο στον Δούναβη: Στους 12 οι νεκροί

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:12 Δημιουργία 05/06/19, 12:06

Τη σορό ενός ακόμα νοτιοκορεάτη τουρίστα ανέσυραν οι ουγγρικές αρχές από τον Δούναβη ανεβάζοντας τους επιβεβαιωμένους νεκρούς σε 12, μια εβδομάδα μετά το ναυάγιο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως βρήκε το πτώμα ενός δωδέκατου νοτιοκορεάτη τουρίστα μια εβδομάδα αφού το σκάφος αναψυχής, στο οποίο επέβαινε, ανατράπηκε και βυθίσθηκε στο τμήμα του Δούναβη που διαρρέει τη Βουδαπέστη, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 28 άνθρωποι.

Το πτώμα του Νοτιοκορεάτη βρέθηκε στον ποταμό αργά χθες, Τρίτη, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη κλίμακα της επιχείρησης για την ανεύρεση των θυμάτων.

Το σκάφος με την ονομασία Mermaid, στο οποίο επέβαιναν 33 νοτιοκορεάτες τουρίστες και δύο Ούγγροι, μέλη του πληρώματος, βυθίσθηκε την περασμένη Τετάρτη αφού συγκρούσθηκε με κρουαζιερόπλοιο στον ποταμό.

Επτά Κορεάτες επέζησαν, μέχρι στιγμής 12 έχουν βρεθεί νεκροί και άλλοι 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τα δύο μέλη του πληρώματος, εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Η έρευνα συνεχίζεται σε ολόκληρο το νότιο τμήμα του Δούναβη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Νοτιοκορεατικές και ουγγρικές ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν δημιουργήσει βάσεις στις όχθες του ποταμού και στο κοντινό νησί Μάργκαρετ.

Μια κοινή ομάδα δυτών ερευνά το ναυάγιο κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η στάθμη του Δούναβη έχει ανέβει σημαντικά, αν και τα νερά υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα καθώς ο καιρός βελτιώνεται, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Συνεργεία φέρνουν σήμερα στον ποταμό έναν τεράστιο γερανό για να συνδράμει στην ανέλκυση του ναυαγισμένου σκάφους, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η Νότια Κορέα έχει ζητήσει από την Ουγγαρία να εξασφαλίσει ότι δεν θα απελευθερωθεί ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου, ένας 64χρονος Ουκρανός που έχει συλληφθεί και δεν έχει οριστεί ακόμη εγγύηση για την απελευθέρωσή του. Οι δικηγόροι του λένε πως ο καπετάνιος είναι συντετριμμένος απ' αυτό που συνέβη, όμως δεν έχει κάνει κανένα λάθος.

Αν σου άρεσε κάνε