Νέες απειλές Τραμπ για νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα

Νέες απειλές Τραμπ για νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:32 Δημιουργία 06/06/19, 12:15

Κλιμακώνει τις εμπορικές απειλές ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που σήμερα προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολ.

«Στις συνομιλίες μας με την Κίνα συμβαίνουν πολλά συναρπαστικά πράγματα. Θα δούμε τι θα συμβεί. Θα μπορούσα να αυξήσω τους δασμούς σε προϊόντα αξίας τουλάχιστον 300 δισ. δολ. και θα το κάνω στο σωστό χρόνο», δήλωσε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αγαθά που θα μπουν στο στόχαστρο της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Αλλά νομίζω ότι η Κίνα θέλει να κάνει μία συμφωνία και νομίζω ότι και το Μεξικό θέλει πάρα πολύ μία συμφωνία», πρόσθεσε λίγο πριν την αναχώρηση του από την Ιρλανδία.

Οι διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα παραμένουν παγωμένες από τις 10 Μαίου όταν η αμερικανική κυβέρνηση αύξησε τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ. οδηγώντας το Πεκίνο να εφαρμόσει αντίμετρα στις αμερικανικές εισαγωγές.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το Πεκίνο θα πρέπει να υιοθετήσει τα αναγκαία αντίμετρα εάν η Ουάσινγκτον κλιμακώσει τις εμπορικές εντάσεις, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι αμερικανικές πιέσεις έχουν πλήξει σοβαρά τις εμπορικές συνομιλίες.

Εξάλλου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε χθες ότι η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου πλήττει την επιχειρηματική και επενδυτική εμπιστοσύνη και θα μπορούσε να επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Αν σου άρεσε κάνε