Κόντε: Χωρίς συμφωνία, πάω σπίτι μου

Κόντε: Χωρίς συμφωνία, πάω σπίτι μου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:08 Δημιουργία 10/06/19, 12:48

Την απειλή του περί παραίτησης επανέλαβε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, λίγο πριν από τη συνάντησή του με τους ηγέτες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός χαρακτήρισε μονόδρομο τη επίτευξη συμβιβασμού με τις Βρυξέλλες, προειδοποιώντας για έντονες αναταράξεις στις αγορές σε αντίθετη περίπτωση.

«Η κυβέρνηση της Ρώμης είναι τελειωμένη, εάν δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμβιβασμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα δημοσιονομικά», τόνισε ο πρωθυπουργός Κόντε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della Sera». Χωρίς συμφωνία, «όλοι κινδυνεύουμε να πάμε σπίτι. Εγώ στα σίγουρα», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Κόντε θα έχει σήμερα συνάντηση με τον ηγέτη της ακροδεξίας Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, και τον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε μια προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών και χάραξη στρατηγικής ώστε να αποφευχθούν πειθαρχικές ενέργειες των Βρυξελλών εναντίον της Ιταλίας για τον προϋπολογισμό του 2019.

«Μια πειθαρχική διαδικασία θα μπορούσε να εκθέσει τη χώρα σε σοκ και πιθανή πιστοληπτική υποβάθμιση που θα καθιστούσε πιο δύσκολο για την ιταλική κυβέρνηση να πωλήσει το χρέος της», ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε