«Άκυρη» και η συγχώνευση Commerzbank-ING

«Άκυρη» και η συγχώνευση Commerzbank-ING

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:15 Δημιουργία 10/06/19, 16:55

Δεν φαίνεται «φως» στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η γερμανική Commerzbank, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν και την ING να αποσύρεται από τα σχέδια συγχώνευσης με τον τραπεζικό όμιλο.

Σύμφωνα δημοσίευμα της «Handelsblatt», επικαλούμενη ανώνυμες χρηματοοικονομικές πηγές, η διοίκηση της ING αποφάσισε πριν από ενάμισι μήνα να μην επιδιώξει συγχώνευση με την Commerzbank, μετά τις συναντήσεις μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Commerzbank, Μάρτιν Ζίλκε, με τον επικεφαλής της ING, Ραλφ Χάμερς.

Τόσο η ING όσο και η Commerzbank αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες,, όπως ο κ. Χάμερς της ING είχε αναφέρει προ ημερών ότι διακρίνει «περιορισμένη» λογική για διασυνοριακές συγχωνεύσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσής, καθώς τα σχέδια για τραπεζική ένωση δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο κ. Ζίλκε της Commerzbank είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα, ότι ο γερμανικός τραπεζικός όμιλος παραμένει ανοικτός σε ευκαιρίες για συγχώνευση, έπειτα από την κατάρρευση των συνομιλιών για τον «γάμο» με την Deutsche Bank.

H ING αποτελεί τη μεγαλύτερη τράπεζα στις χώρες Benelux και τρίτη μεγαλύτερη στη Γερμανία, μετά τις Deutsche Bank και Commerzbank.

Αν σου άρεσε κάνε