Ρώμη σε Βρυξέλλες: «Η Ιταλία πρώτη»

Ρώμη σε Βρυξέλλες: «Η Ιταλία πρώτη»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:02 Δημιουργία 13/06/19, 08:47

Το αντι-ΕΕ ρόλο του ακροδεξιού συγκυβερνήτη του στην Ιταλία, Ματέο Σαλβίνι, δείχνει πως θέλει να υποδυθεί ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σε δηλώσεις του που έρχονται στη δημοσιότητα την Πέμπτη, ο Ντι Μάιο τονίζει πως «οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει τα δημοσιονομικά πρέπει να γίνονται σεβαστοί, αλλά περισσότεροι σεβαστή πρέπει να γίνεται η θέληση του ιταλικού λαού».

Ακόμα, υπογράμμισε πως «εμείς πρόκειται να κινηθούμε υπεύθυνα, αλλά ζητούμε και σεβασμό από την ΕΕ», ενώ αναφορικά με το εάν η Ρώμη θα προχωρήσει στις αλλαγές στη φορολογία -που έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση με τις Βρυξέλλες, ο Ντι Μάιο τόνισε ότι «θα κάνουμε αυτά που χρειάζονται οι Ιταλοί».

Ο ίδιος, μίλησε και για τις βλέψεις που έχει η κυβέρνηση του για τη στελέχωση των οργάνων της Κομισιόν μετά από τις ευρωεκλογές, λέγοντας πως η Ιταλία θα μπορούσε να ορίσει τον επόμενο Επίτροπο Ανταγωνιστικότητας ή Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αν σου άρεσε κάνε