Πούτιν: Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ πάνε από το κακό στο χειρότερο

Πούτιν: Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ πάνε από το κακό στο χειρότερο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:41 Δημιουργία 13/06/19, 12:39

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν οι σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος τόνισε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα ότι η νυν αμερικανική κυβέρνηση έχει επιβάλει δεκάδες κυρώσεις στη Ρωσία.

Τα σχόλια του Πούτιν πραγματοποιούνται λίγο πριν από τη διεξαγωγή της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20), η οποία θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία τον Ιούνιο και στη διάρκεια της οποίας ενδέχεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Συρία, Ουκρανία, καθώς και οι κατηγορίες περί ρωσικής παρέμβασης στην αμερικανική πολιτική είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα τα οποία έχουν δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Οι σχέσεις μας επιδεινώνονται, γίνονται ολοένα και χειρότερες», σχολίασε ο Πούτιν στο τηλεοπτικό δίκτυο Mir TV. «Η νυν κυβέρνηση ενέκρινε, κατά τη γνώμη μου, αρκετές δεκάδες αποφάσεις για κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος συνέκρινε τις δύσκολες σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσιγκτον με τις ακμάζουσες, όπως τις χαρακτήρισε, σχέσεις της με την Κίνα.

Ο Τραμπ δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι μπορεί να συναντηθεί με τον Πούτιν στη G20 στην Ιαπωνία, όμως το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει μία ημέρα νωρίτερα ότι η ιδέα της συνάντησης «βρίσκεται στον αέρα».

Αν σου άρεσε κάνε