Εκρήξεις στο Ομάν: Βυθίστηκε το ένα τάνκερ μετά τις επιθέσεις

Εκρήξεις στο Ομάν: Βυθίστηκε το ένα τάνκερ μετά τις επιθέσεις

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:53 Δημιουργία 13/06/19, 12:42

Για τη βύθιση του Front Altair, ενός από τα δύο τάνκερ που δέχθηκαν επιθέσεις νωρίτερα μέσα στην Πέμπτη στο Κόλπο του Ομάν, κάνει λόγο το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν IRNA, με την εταιρεία του σκάφους, Frontline. να διαψεύδει το δημοσίευμα και να υποστηρίζει πως το δεξαμενόπλοιο έχει πάρει κλίση αλλά δεν έχει βυθιστεί ακόμα.

«Υπάρχουν φωτογραφίες από ένα σκάφος διάσωσης που κάνει κύκλους γύρω από το πλοίο και το σκάφος δεν έχει βυθιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Frontline, Πατ Άνταμσον,

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δοθεί νωρίτερα στη δημοσιότητα, το δεξαμενόπλοιο μετέφερε 75.000 τόνους νάφθας.

Το δεξαμενόπλοιο δέχθηκε «επίθεση» σήμερα το πρωί καθώς έπλεε ανάμεσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράν, ενώ τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σε αυτό, ανακοίνωσαν επίσης οι ναυτιλιακές αρχές της Νορβηγίας, οι οποίες διευκρίνισαν ότι κανένα μέλος του πληρώματός του δεν τραυματίστηκε.

Η αντίδραση του Ιράν

Σημειώνεται πως τα δύο δεξαμενόπλοι μετέφεραν εμπορεύματα που προερχόντουσαν από την Ιαπωνία, με τον πρωθυπουργό της ασιατικής χώρας, Σίνζο Άμπε να βρίσκεται στο Ιράν στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντι Ζαρίφ, ανέφερε πως «οι επιθέσεις, που αναφέρεται πως έγιναν σε σχετιζόμενα με την Ιαπωνία πετρελαιοφόρα στον κόλπο του Ομάν, πραγματοποιήθηκαν ενώ ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε συναντιόταν με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Χαμενεΐ για εκτεταμένες και φιλικές συνομιλίες.

«Ο χαρακτηρισμός ύποπτο δεν μπορεί καν στοιχειωδώς να περιγράψει αυτό που φαίνεται πως έγινε σήμερα το πρωί. Επιτακτική ανάγκη το προτεινόμενο από το Ιράν Φόρουμ Περιφερειακού Διαλόγου» σημείωσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.


Η αντίδραση του Λονδίνου

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα πως την ανησυχούν βαθιά οι πληροφορίες για εκρήξεις και πυρκαγιές σε πλοία στο στενό του Χορμούζ.

«Μας ανησυχούν βαθιά πληροφορίες για εκρήξεις και πυρκαγιές σε πλοία στο στενό του Χορμούζ. Είμαστε σε επαφή με τοπικές αρχές και εταίρους στην περιοχή», δήλωσε βρετανίδα κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αν σου άρεσε κάνε